sunnuntai 23. elokuuta 2015

La 11.7.2015, Pello-Muonio (Kangosjärvi), 115 km

Aamulla tunnustelin jalkaa ja leikkasin kenkien kantaosista lisää turhia grammoja pois. Netti-diagnoosin mukaan kyseessä oli todennäköisesti akillesjänteen limapussin tulehdus, eli itse jänteen pitäisi olla ok, koska pystyin ottamaan juoksuaskelia ilman kenkiä.  Laskin vielä vähän satulaa ja siirsin klossit kenkien takareikiin, mikä vielä vähensi jänteeseen tulevaa rasitusta. Korostan vielä että olisin tarvittaessa jättänyt leikin kesken, jos jalat olisivat menneet huonoon kuntoon. Lopputulemana, annoin itselleni reservin lääkintäaliupseerin valtuuksillani luvan jatkaa matkaa Suomen puolta kohti Kilpisjärveä.

Pellon jälkeen tie 21 erkani Torniojoen rannasta vaaramaastoon. Sieppijärvellä kävin Siwassa. Kolariin asti piennar oli ilmeisesti Ylläksen liikennevirtojen takia tehty leveäksi. Jalka ei liiemmin haitannut menoa, mutta toisaalta matkavauhtini oli hiljainen.

Äkäslompolon risteyksen kohdalla tien länsipuolella näkyi ensimmäisiä kohoumia, joita voi kai jo kutsua tuntureiksi. Saavui Muonion puolelle ja kohta Muonionjoki tuli näkyviin. Pidin tauon levähdyspaikalla Muonionjoen varressa. Katselin veden virtaamista joessa ja otin  lähteestä vettä. Taukopaikan jälkeen tie nousi ylämaille, kartan mukaan 100 metriä joen pintaa korkeammalle. Ylhäällä oli hyvää mäntykangasta, jonne lopulta laitoin teltan pystyyn. Yöpaikka oli asumattomalla seudulla aika lailla Kihlangin ja Kangosjärven kylien puolessa välissä. Olisi pystynyt taas polkea vielä pari tuntia lisää, mutta en alkanut ahnehtimaan, kun en halunnut rasittaa jalkoja liikaa.
Muonionjoki Kihlangissa
Tähän vaikka kuva telttapaikasta
Päivän data:
Matka 115 km
Ajoaika 6 h 33 min
Keskinopeus 17,6 km/h
Kokonaisnousu 575 m.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti