sunnuntai 23. elokuuta 2015

La 4.7.2015 , Espoo - Orivesi,198 km

Edellinen ilta oli kulunut pakkaushommien parissa puolilleöihin asti. Muutaman tunnin yöunen jälkeen lähdin liikkeelle aurinkoisessa säässä klo 05:40. Alkumatka kulki tuttuja ja hiljaisia teitä pitkin Kehä 3:n varren pyörätielle, jota menin aina Vantaankoskelle asti. Sieltä sitten vanhan kolmostien varren pyörätietä pitkin pohjoiseen. Pyörätie loppui Klaukkalan risteyksessä, joka jälkeen pidin päivän 1. tauon Vantaan ja Nurmjärven rajalla. Yleensä pidän taukoja kerran tunnissa, mutta nyt olin innostunut polkemaan vähän pidemmän siivun yhtä mittaa.

Karhukorven kohdalla alkumatkan sivumyötäinen tuuli kääntyi vastaiseksi, mutta matka taittui kohtuu helpossa maastossa ihan mallikkaasti. Hyvinkään kohdalla jouduin ajamaan aika huonokuntoisella kelvillä, minkä jälkeen pidin toisen tauon ennen Riihimäkeä. Liikenne oli edelleen kohtuu rauhallista. Riihimäen jälkeen oli yksi vauhdikas alamäki, jonka jälkeen pitkiä peltoaukeita. Tervakosken kohdalla valtava naakkaparvi lähes peitti taivaan.

Tauko ennen Riihimäkeä
Ennen Hämeenlinnaa pidin vielä pari pientä taukoa. Hämeenlinnan läpi menin Hätilän ja Aulangon kautta. Tässä vaiheessa päivää jo ruoka maistui, ja suuntasinkin suoraan Hätilän Star-pizzaan. Hetken arvoin, otanko perhepizzan, mutta päädyin lopulta normi-kokoiseen kasvispizzaan. Ystävällinen henkilökunta lopuksi vielä täytti juomapulloni, niin oli hyvä jatkaa matkaa. Pyörätie meni Aulangon vehmaiden puistomaisemien läpi Hattulaan kt 57:lle, jota pitkin aloin paahtamaan kohti Pälkänettä.

Pälkäneellä Aapiskukon mittari näytti +29 C, ja Nurmijärveltä alkanut vastatuuli puhalsi edelleen vastaan. Kaivannolla kävin jätskillä, ja siitä jatkoin Kangasalan entisen Kisarannan viereiselle uimarannalle. Kello ei ollut edes iltakuutta, niin kävin heittämässä talviturkkini ja köllöttelin pari tuntia varjoon levitetyllä teltapatjalla. Koska edessä oli telttayö, annoin ilman rauhassa viiletä ja vietin pari tuntia mielummin veden äärellä  kuin hyttyspusikossa teltassa.

Lopulta lähdin mutkaiselle Kangasala-Orivesi tielle etsimään sopivaa telttapaikkaa. Alkumatkasta oli aika paljon asutusta tien varressa, niin piti ajaa noin tunti ennen sopivan paikan löytymistä.  Laatusanaa täydellinen vastaava telttapaikka löytyi sivutien varresta korkean mäen laelta, jossa tuulenvire piti hyttyset loitolla.

Matkaa kertyi raskaassa kelissä lopulta 198 km, ja jäi tunne, että olisi helposti pystynyt vielä pari tuntia polkemaan, mutta en lähtenyt ahnehtimaan kilometrejä.

Päivän data
Matka 198 km
Ajoaika 9 h 15 min
Keskinopeus 21,4 km/h.
Kokonaisnousu 886 m (google mapsin perusteella)
Telttapaikka löytyi mäen päältä sivutien varresta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti