sunnuntai 23. elokuuta 2015

Pyöräretki 2015 - varusteet ym

Pyöräretki Lappiin 2015
Varustelista oli pääpiirteittäin seuraava:

Polkupyörä:
 Kulkupelinä oli teräsrunkoinen 1990-luvulta peräisin oleva Tunturi Marcello - retkipyörä. Pyörä muuten alkuperäisessä kunnossa, paitsi ulkorenkaat, polkimet, takarattaat ja ketju on vaihdettu seuraavasti:
  • Ulkorenkaina luotin Continental Gatorskin 28 mm pistosuojattuihin renkaisiin. Pyöräretkeilyssä tunnutaan käytettävän nykyään leveämpiä renkaita, mutta ennen retkeä olin testannut Gatorskinejä  reilu 3 tkm vaihtelevalla alustalla, minkä pohjalta oli helppo ottaa ne myös pyöräretkikäyttöön.  
  • Polkimina oli lukkopolkimet Shimano M520.
  • Alkuperäinen takapakka (7spd) oli luokkaa 11-28. Koska Suomi on kohtuu tasainen, ja tykkään ajaa tiheällä pakalla, vaihdoin pakaksi 13-23 (7 spd) pakan. Eturattaina oli 32t + 44t. Ennen retkeä kävin Espoon jyrkimmissä nousuissa varmistamassa, että pääsen mäet ylös lyhimmällä välityksellä.
Tarakat, laukut ym 
Sivulaukkusetti oli edessä ja takana Ortlied Classic. Takatarakka oli pyörän ensiasennustarakka, ja eteen asensin Tubus Taran. Etuhaarukasta puuttui kiinnitysreiät etutelineelle, mutta telineen sai hyvin kiinni Tubuksen kiinnitysadaptereilla. Pullotelineitä oli 2 kpl, klemmareilla kiinnitettyinä.


Majoitus
Teltta McKinley Compact 2
Makuupussi Retki 850 (ext. 0 C, comf. +10 C)
Makuualusta solumuovi 8 mm
Kevytpeite 2 m x 3 m

Ruokailu :
Trangia (vm 1979) + sinoli
Lusikka (en ottanut lautasta mukaan, söin suoraan trangiasta)
Tiskiharjan pää + tiskiainetta pikkupullossa
Pussipastaa, nuudeleita, soijarouhetta ym
Vedenpuhdistin LifeStraw Bottle
Vesipulloja oli yhteensä noin 4 litran verran. 

Vaatteet :
Sadevaatteet (takki, housut, neopreenihanskat ja -kenkäsuojat)
Normiajovaatteet (Ajopaita, teknisiä T-paitoja, pyöräilyhousut, juoksutrikoot, tuulitakki,verkkapuku, pyöräilyhanskat, kalsareita ja sukkia)
Heijastinliivi 
Pyöräilykengät (SPD)
Lenkkarit
Buff-putkihuivi

Huolto ym:

Työkalut: Kuusiokoloavaimia 3 - 6 mm, pinnatyökalu, takapakan lukitusrenkaan avain, ketjupiiska, jakoavain, 15 mm lenkkiavain, monitoimityökalu, puukko, rengasmuovit, pumppu.
Varaosat: pinnoja ja nippeleitä satulaputken sisällä, 2 sisärengasta, ulkorengas, jarrupaloja, vaihde- ja jarruvaijerit, paikkarasia, tilapäiskorjaukseen nippusiteitä, IV-teippiä ja rautalankaa.
 Ketjuöljy ja rättejä.

Muuta:
Harsovaippa pyyhkeeksi
Saippuat, aurinkorasvat ym
Kännykkä ja kamera latureineen.
Hyttyshattu
Maantiekartta Suomi-Pohjoiskalotti 1:800 000

Mukana olleen tavaran paino riippui paljon, siitä kuinka paljon oli vettä ja ruokaa mukana, mutta keskimäärin tavaraa oli ehkä noin 15 kg mukana (sisältäen laukkujen oman painon).


Pyörä lastattuna

1 kommentti:

  1. En välttämättä ottaisi ulkorengasta messiin mukaan. Kyllähän laadukkaat pistosuojatut kumit kestävät hyvin tuhansia ja taas tuhansia kilometrejä.

    VastaaPoista