sunnuntai 23. elokuuta 2015

Ti 7.7.2015, Sievi-Kempele, 151 km

Heräsin taas omia aikojani sopivaan aikaan ilman herätyskelloa. Korppien raakuminen säesti leirin purkamista. Myötätuuli oli eilisen päivän tapaan mukana ja saavuin Sievin kirkonkylään, josta käännyin Ylivieskan tielle. Sievissä oli pyörätiet, koulurakennukset, nurmialueet ja istutukset  ihan viimeisen päälle laitettuna. Kiitos siitä lienee kenkätehtaan ja Scanfilin.

Ylivieskassa oli keskinopeus jo yli 25 km/h, mutta sitten päätin vähän rauhoittaa menoa. Oulaisissa kävin pizzalla, josta sitten kohti Vihantia. Vihannin jälkeen oli pitkiä suoria, jotka tuntuivat olevan kaikki loivaa alamäkeä. Välimatka Ouluunkin hupeni koko ajan alkupäivän kolminumeroisesta etäisyydestä.

Pyhäjoen silta Oulaisissa
Olin vähän kaavaillut olevani Limingan leirintäalueella yötä, mutta Oulaisissa olin löytänyt Kempeleen leirintäalueen numeron, johon soittamalla varmistui, että paikka on edelleen toiminnassa. Niinpä otin suunnan Kempeleeseen, ja 8-tielle saavuttuani jatkoin kohti Oulua.

Kasitien piennarta ei tarvinnut polkea kuin pari kilometriä, kun pääsin tutustumaan Oulun seudun kovasti kehuttuun pyörätioeverkostoon. Heti parin ensimmäisen kilometrin perusteella selvisi, että pyörätiet Oulusa on hyvin suunniteltu, rakennettu ja opastettu. Valitettavasti aivan eri planeetalta kuin Espoossa.
Erinomaista pyörätietä Limingassa, joskin taitaa olla aika tuuliherkkä.
Kempeleen kylällä kävin isossa kaupassa hakemassa ruokatäydennystä, mistä suuntasin muutaman kilometrin päässä olevaa Kempele Campingia kohti. Leirintäalueella pistin teltan pystyyn eikä henkilökohtaisen huollon jälkeen tarvinnut unta liiemmin odotella.

Päivän data:
Matka 151 km
Ajoaika 6 h 36 min
Keskinopeus 22,9 km/h
Kokonaisnousu 103 m.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti