sunnuntai 20. elokuuta 2017

1.8.2017 Savukoski-Vuotso 133 km

Tän päivän epistolana oli polkea Vuotsoon, jossa mulla oli mahdollisuus yöpyä yhdessä kimppamökissä. Eilispäivän kaltainen vaara-suo-maasto jatkui Kelujärvelle asti. Yhdessä kohtaa oli 8 % nousu ja pitkä loiva lasku, jonka aikana vanhat peltiset kilometrilätkät vain vilisivät silmissä.
Vaaramaasto jatkui edelleen
Kelujärven jälkeen maasto oli tasaista lukuunottamatta yhtä tiukkaa nousua ennen Sodankylää. Sodankylässä kävin pizzalla ja suuntasin kohti pohjoista. Hyväkuntoista pyörätietä riitti reilu 10 km Sattaseen asti. Tähän väliin voi samalla avautua, siitä, kuinka tämänkin retken perusteella kaikkialla muualla Suomessa paitsi Espoossa tajutaan viistää reunakivet pyöräteiden jatkeiden kohdalla. Sodankylässäkin oli nämä yksityiskohdat huomioitu aivan viimeisen päälle.
Sodankylänraittia
Sodankylästä pohjoiseen oli todella helppoa maastoa Siltaharjuun asti, tuskin olen paljoa väärässä jos väitän että siltä väliltä löytyy tämän maan helpoin 60 km osuus. Välillä oli upea aapasuo, sitä pysähdyin ihastelemaan. Roivaisessa tuli näkyviin Nattastuntureiden siluetti.
Ilmakkiaavan soidensuojelualue
Nattastunturit
Vuotsossa kävin Siepin K-kaupassa ja siitä olikin enää lyhyt matka kuoppaista soratietä pitkin mökille. Ruoka, sauna ja uni maistuivat.

Päivän data:
Matka 133 km
Ajoaika 6 h 17 min
Keskinopeus 21,1 km/h
Kokonaisnousu 325 m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti