sunnuntai 20. elokuuta 2017

28.7.2017 Uimaharju-Kuhmo 207 km

Aamulla taasen karavaani kokoon ja takaisin tiestölle. Lieksassa kävin  pizzalla ja täyttämässä vesipullot. Sieltä käännyin kohti Kuhmoa tielle #524. Tiellä oli aluksi pari pitkää nousua, minkä jälkeen oli pitkät pätkät kangasta ennen Nurmijärveä. Tiellä näkyi myös pari oikein kunnon kokoista kyykäärmettä köllöttelmässä asfaltilla. Ennen Nurmijärveä oli hyvä pitää taukoa kirkasvetisen hiekkapohjaisen järven rannalla. Kahlasin puoleen reiteen asti viileään veteen ja annoin samalla ennaltaehkäisevästi kylmähoitoa lihaksille ja nivelille. En tiedä onko tuosta mitään apua mutta ainakin pro-juoksijathan vannoo tuon nimeen.
Tauko rannalla ennen Nurmijärveä. Tyyni sää.
Nurmijärven jälkeen maasto muuttui pikkuhiljaa mäkisemmäksi, ja jossain vaiheessa menin Maanselän yli. Tuuli heräsi myötäiseksi. Tie kulki yhdessä vaiheessa  luonnonsuojelualueen läpi. Pysähdyin ihastelemaan vanhaa metsää ja kilpikaarnamäntyjä.
Tie nousi muutaman vaaran päälle
Vanhaa metsää tien varressa
Vanhaa metsää
Matka eteni ja saavuin Kainuun puolelle. Maasto oli kohtuu helppoa. Kuhmossa kävin kaupassa, kylällä oli vilinää menossa olevan rastiviikon ansiosta. Monessa autossa roikkui rastilippu taustapeilistä. Vedin raejuusto-leipä-suolapähkinä-omena eväät naamariin taajaman laidalla penkillä ja jatkoin polkemista kohti Lentiiraa. Ennen Lentiiraa pidin lyhyen tauon vesistön äärellä.
Tauko ennen Lentiiraa
Lentiiran kylä oli hiljainen. Kohta tuli 200 km täyteen, niin telttapaikan etsiminen alkoi tulla ajankohtaiseksi. Kävin Lentiira-järvessä iltapesulla, minkä jälkeen telttapaikka löytyi parin kilometrin päästä juuri ennen Kostamuksen ja Vartiuksen risteystä.
Lentiira-järven rannassa vika tauko, nyt etsimään telttapaikkaa
Päivän data:
Matka 207 km
Ajoaika 9 h 8 min
Keskinopeus 22,7 km/h
Kokonaisnousu 725 m

1 kommentti:

  1. Play Blackjack Online - DrmCMD
    Play Blackjack online - Blackjack Online · Step 1: Visit the Web Browser and search for 구미 출장샵 your favorite casino games in 인천광역 출장마사지 our collection. 아산 출장샵 · Step 안양 출장마사지 2: Visit the Web 고양 출장샵 Browser

    VastaaPoista