sunnuntai 20. elokuuta 2017

22.7.2017 Espoo - Kotka 160 km

Edellisenä päivänä oli mennyt töissä melko pitkään, niin en kerennyt liikenteeseen ihan aamusta. Pakkailujen, tankkaamisen ja muun valmistautumisen jälkeen lähdin liikkeelle hieman klo 14 jälkeen. Tavoite oli päästä Kotkaan ennen pimeää.

Alkumatka kulki tuttua reittiä Soukasta Lauttasaareen, josta Ruoholahteen ja Baanan kautta Rautatieasema kiertäen Hakaniemeen. Siitä Kulosaaren ja Itäkeskuksen kautta Uudelle Porvoontielle (# 170). Kulosaaressa alkoi kova vesisade, jota kesti Söderkullaan asti. Porvoossa oli jo poutaista ja Porvoonjoen rannassa oli hyvä pitää taukoa ja riisua kenkäsuojat. Matka jatkui 170-tietä itään, ennen Loviisaa alkoi kevyenliikenteen väylä, joka lopulta jatkui muutamaa keskeytystä lukuunottamatta aina Haminaan asti.

170-tiellä oli hiljainen liikenne, ja se vielä hiljeni iltaa kohti. Matka taittui  taukojen kanssa 20 km/h tahdilla, osin heikon sivumyötäisen tuulen avustamana. Laskin, että ehdin ennen pimeää Karhulan taakse, josta olin jo etukäteen katsonut kartasta hyvän metsäalueen leiritymistä varten. Aina välillä piti vilkuilla vasemman olan yli, että aurinko on vielä horisontin yläpuolella.

Karhulan jälkeen näköpiiriin tuli iltakymmeneltä maamerkki, ABC-toteemi, jonne suuntasin. Tuulikaapista pullot täyteen vettä ja kaupasta iltapalaa. Tässä vaiheessa aurinko oli jo laskemassa, niin oli hyvä aika suunnata Vanhalle Viipurintielle, joka kulki sen metsäalueen läpi. Ja tieltähän erkani sopiva metsäkoneen ura, jota pitkin talutin pyörää 100 m ja laitoin teltan pystyyn harvennettuun mäntymetsään. Myöhäisestä lähdöstä huolimatta ihan hyvä päivämatka ekalle päivälle. Iltapala ja uni maistuivat.

Päivän data:
Matka 160 km
Ajoaika 7 h 35 min
Keskinopeus 21,1 km/h (ilman taukoja)
Kokonaisnousu 665 m (google mapsin perusteella)

Telttapaikka kuvattu seuraavana aamuna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti