sunnuntai 20. elokuuta 2017

29.7.2017 Kuhmo-Kuusamo 194 km

Aamulla eka asia, minkä kuulin, oli tuulen suhina puiden latvoissa. Teltasta ulos kömmittyäni totesin ilokseni tuulen olevan myötäistä. Kamat vaan kasaan ja polkemaan lentokelissä. Saavuin Suomussalmen puolelle ja pysähdyin Ala-Vuokin kyläkaupalle. Pikkuostokset ja vesipullojen täyttö. Oli muuten erikoinen kyläkauppa, toinen puoli myymälästä oli huipputason hifi- / TV-kauppa, vaikka kaupan sijainti oli luvalla sanoen melko syrjäinen. Mutta kauppa ilmeisesti kuitenkin kävi.
Näkymä Saarivaaran laelta etelään
Poikkesin Raatteen tien museon pihassa mutta jatkoin siitä matkaa. Tässä vaiheessa tielä näkyi muuten matkan viimeiset kyykäärmeen raadot. Käännyin Juntusrannantielle #843, koska Viitostien varressa pyöräily ei oikein houkutellut. Tein Trangialla ruuat tien varressa ja jatkoin matkaa. Maasto oli jonkin verran kumpuilevaa ja tiellä oli pitkiä suoria. Yhdessä vaiheessa tie meni jyrkän harjun läpi. Juntusrannassa kävin uimarannalla kahlailemassa ja kyläkaupalla.
Pitkiä kumpuilevia suoria ennen Juntusrantaa
Aallokkoa Juntusjärvessä
Hossan alue oli mäntykangasmaastoa ja täynnä hyviä telttapaikkoja. Virtaa kuitenkin riitti, niin matka jatkui Kuusamon puolelle. Kuusamoon saavuttuani maasto muuttui, noh, kuusamolaiseksi. Korkeita vaaroja ja suoaukeita. Murtovaaran jälkeen aloin etsimään telttapaikkaa. Maasto oli kuitenkin suoperäistä ja metsä niin nuorta ja tiheää, että kesti pitkään ennen kuin huomasin tiestä lähtevän traktorinuran, jonka päästä löytyi juuri ja juuri teltan kokoinen tasainen läntti. 
Ensikosketus Kuusamon vaaroihin
Telttapaikka löytyi taimikon laidasta traktorinuran päästä.
Päivän data:
Matka 194 km
Ajoaika 8 h 52 min
Keskinopeus 21,9 km/h
Kokonaisnousu 574 m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti