sunnuntai 20. elokuuta 2017

27.7.2017 Kitee - Uimaharju 181 km

Aamulla laitoin totutusti kamat kasaan ja tykitin helppoa maastoa pitkin Kiteelle. En edes pysähtynyt siellä, vaan jatkoin matkaa Rantakentän ohi kohti Tohmajärveä. Tohmiksella ajattelin, että tämän kokoisesta kylästä täytyy löytyä pizzapaikka, ja sellainen löytyikin pienen etsiskelyn jälkeen. Siellä kasvispizza + salaattipöydän makaroonit maistuivat, ja vesipullot sai hyvin täytettyä.

Matka jatkui Tohmajärven aseman kautta kohden Värtsilää, josta käännyin rajan pinnassa menevälle Ilomantsintielle. Mulla oli tosiaan tarkoitus välttää isompia teitä ja mennä pohjoiseen rajan pinnassa pikkuteitä pitkin. Heti Ilomantsintien alussa oli pitkä nousu vaaramaastoon, jonka laella piti puhaltaa ja ihailla P-Karjalan vaaramaisemia.
Ilomantsintie alkoi pitkällä nousulla
Ketju isolle limpulle ja kädet alaotteelle.
Vaaramaasto jatkui Ilomantsiin asti. Liikenne ja asutus tien varrella oli tosi harvaa. Mutalahden ja Ilomantsin välillä tiessä oli pahoja päällystevaurioita. Ilomantsissa kävin huoltoasemalla tauolla. Siellä tein päätöksen, että jatkan matkaa kohti Uimaharjua enkä mene Hattuvaaran ja Hatunkylän kautta.

Ennen Uimaharjua tuli todella hieno näköala, josta oli pakko ottaa valokuvia. Siinä kohtaa taisi näkyä ihan 50 km päässä oleville Kolin vaaroille asti.
Kolin vaarat häämöttivät kaukana
Samassa kohtaa näkyi mielenkiintoisen näköinen pilvirintama
Uimaharjun jälkeen kävin kunnan uimarannalla uimassa, paikkakunnan nimi velvoitti. Rannalla tein iltapalaksi täyden Trangia-kattilallisen nuudeleita. Kuulostaa ehkä vähän hölmöltä syödä kunnon ruoka iltayhdeksän jälkeen, mutta tuolla tavalla saa tankattua hyvin hiilareita seuraavaa päivää varten. Uimarannalta jatkoin muutaman kilometrin Lieksaan päin, kunnes tieltä erkaantui lupaavan näköinen metsätie. Tie vei vanhalle hiekkakuopalle, jonka laidalle oli hyvä pystyttää teltta.
Teltta pystyyn hiekkakuopan laidalle.
Päivän data:
Matka 181 km
Ajoaika 8 h 45 min
Keskinopeus 20,6 km/h
Kokonaisnousu 730 m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti