sunnuntai 20. elokuuta 2017

2.8.2017 Vuotso-Inari 168 km

Lähdin matkaan vasta vähän ennen klo 13. Saariselälle oli parin tunnin matka, sillä välillä yksi ulkomaalainen retkipyöräilijä meni takalaukkujen kanssa reippaalla matkavauhdilla ohi. Koitin hetken pysyä näköetäisyydellä, mutta sitten hän keltaisine paitoineen vain katosi jonnekin.  Saariselällä peruskauppareissu. Kaunispään jälkeen näkyi kuinka pohjoisessa oli tummia pilviä ja vaarat näkyivät sameina kaukaisuudessa. Ei tarvinnut olla pekkapouta että tajusi kaivaa sadetakin hollille päällimmäiseksi. Tästä oli pitkä lasku Magneettimäkeä pitkin. Laskun lopussa rupesi satamaan ja seuraavan vajaan tunnin kuuntelin sateen ropinaa ja sadetakin lepatusta. Ennen Ivaloa sade sitten lakkasi ja sadetakki pääsi kuivumaan.
Tummia pilviä edessä
Ivalossa syömässä - vähemmän yllättäen pizzaa - ja samalla alkoi uudestaan satamaan. Sateessa ajoin reitin vikalle pankkiautomaatille nostamaan rahaa siltä varalta, että paluumatkan bussissa ei kelpaa kortti. Mutta automaatti ei hyväksynyt S-pankin vihreää korttia. No ei hätää, käynpä nostamassa viereisen S-marketin kassalta rahaa. Siellä kassatäti pahoitteli, että tänä päivänä ei ole S-pankin maksukortit toimineet, ja eipä nosto onnistunut minunkaan kohdalla. Takaisin Otolle - ei onnistunut vieläkään. Netissäkin luki, että S-pankin kortit ja verkkopankki ovat koko maassa alhaalla. Lievästi sanottuna harmillinen tilanne. Lopulta reilun tunnin yrittämisen jälkeen sain rahhoo ulos seinästä ja matka pääsi jatkumaan sateen parahiksi tauottua.
Ivalon raittia Otolta kuvatttuna
Kohta Ivalon jälkeen pääsi polkemaan Ukonjärven upeissa rantamaisemissa. Inarin kirkonkylässä kävin Nesteellä tauolla ja jatkoin matkaa. Kylällä näkyi toinen retkipyöräilijä joka oli tulossa Jäämereltä ja varoitti, että siellä on kylmää.
Ukonjärven rantamaisemaa
Liikenne oli Nelostiellä hiljaista ja lopulta käännyin Sevettijärventielle, #971. Tyynen pikkujärven rannalla pidin taukoa. Sevetintiellä oli samanlainen tunnelma kuin paria päivää aiemmin Savukosken ja Tanhuan välillä, maasto oli nyt tosin mäntymetsää. Jossain vaiheessa tajusin, että kuusia ei ole näkynyt pitkään aikaan, ja jälkeenpäin tarkistin niin kuusiraja onkin jossain Ivalon ja Inarin välillä. Tien varrella oli runsaasti paksuoksaisia mäntyvanhuksia, varmaan vähintään 200-300 v vanhoja jokainen. Yhdessä kohtaa hirvi meni tien poikki aika läheltä. Lopulta teltalle löytyi paikka vanhan sorakuopan laidalta.
Illan tullen oli melko tyyntä
Tien varrella oli paksurunkoisia mäntyvanhuksia
Telttapaikka vanhan hiekkakuopan laidalla
Päivän data:
Matka 168 km km
Ajoaika 7 h 21 min
Keskinopeus 22,8 km/h
Kokonaisnousu 602 m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti