sunnuntai 20. elokuuta 2017

Pyöräretken 2017 yhteenveto

Mukava oli taas polkea pitempää siivua kahden vuoden tauon jälkeen. Sekalaisia ajatuksia reissun perusteella:

- Reissun eräänlaisena kohokohtana oli myöhäisillan pyöräily Savukoski-Tanhua välillä. Myös Sevettijärventie ja Norjan maisemat tekivät vaikutuksensa.

- Kalusto kesti, sivulaukun koukun irtoaminen meni vähän omaan piikkiin, ruuvit olisi pitänyt kiristää ennen reissua.

- Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen Contin Gatorskineihin. Nyt niillä on + 6000 km mittarissa, joista yli 3000 km ns. poka päällä, mutta renkaat edelleen hyvin ajettavassa kunnossa. Koko tänä aikana on tullut vain yksi puhkeaminen, ja sekin tuli sepelimurusen tultua renkaan kyljestä läpi.

- Kapeat renkaat rullasivat hyvin, ja se ehkä näkyi jossain määrin keskinopeuksissakin. Jos pyöräretki vedetään asfalttiteitä pitkin, en näe mitään syytä käyttää 28 mm leveämpiä renkaita.

- Irtohihat oli kätevät ja ne oli lähes joka päivä käytössä. Jos  on viileä aamu, niin voi pari ekaa tuntia ajaa irtohihoilla + lyhythihaisella paidalla ja riisua hihat sitten kun keli on lämmennyt. Pienet irtohihat oikeastaan korvaavat pitkähihaisen ajopaidan. Mun irtohihat oli edulliset mallia Rose, mutta erittäin toimivat.


- Trangiaa ilman voisi pärjätä. Mutta toisaalta viileinä iltoina on ihan piristävää vetää lämpimät sapuskat iltapalaksi. Tuskin lähden seuraavalle vastaavalle reissulle ilman Trangiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti